Horgászrend

figyelemKérjük kedves vedégeinket, az alábbi szabályok betartására! Nem fogalmaztunk meg lehetetlent, be nem tartásuk a tavakról való kitiltást, esetleges feljelentést eredményezhet!

 

 

 

  • MIELŐTT NEKILÁTSZ OLVASNI, A LEGFONTOSABB: MI KIZÁRÓLAG A GYAKORLOTT HORGÁSZOK SZÁMÁRA NYÚJTUNK LEHETŐSÉGET! "NEMRÉG KEZDTEM, MAJD A TÓGAZDA SEGÍT, AZT SEM TUDOM MI AZ" ÉS HASONLÓ PRÓBÁLKOZÁSNAK ÚGYIS KELLEMETLEN VÉGE LESZ, TEHÁT HA TE IS KEZDŐ VAGY, AKKOR KÉRLEK NE IS OLVASS TOVÁBB ÉS NE AKARJ NÁLUNK PECÁZNI.
  • BULITURIZMUS KIZÁRT! MI A NYUGALMAT ÉS A HALFOGÁST KEDVELŐK SZÁMÁRA NYÚJTUNK SZOLGÁLTATÁST!
  • Egy rövid, 9 pontos szabályzatban fogalmaztuk meg az alap elvárásokat:

1. Elsősorban visszajáró vendégeink számára biztosítunk horgászatot, akik a nyugodt környezet és a sűrű halállomány miatt szeretnek hozzánk járni. Akivel a Tógazda már korábban egyeztetett, azok számára bármely tavon lehetséges a horgászat.
Új vendég esetében, az első horgászat kizárólag a 2-es tavon lehetséges azon belül is, kizárólag finomszerelékes készséggel. (pl: feeder, rakósbot, úszós finomszerelék, esetleg Bolognai bot) Mindennemű más készséggel tilos horgászni a 2-es tavon! (pl: bojlis, teleszkópos, harcsázó)
1-es tó állománya: a legszebb harcsáink, 5-70 kiló közötti súlyban.
2-es tó állománya: 1-8 kilós ponty, amúr, ritkán érkezik kárász, keszeg is.
3-as tó állománya: úgymond csak a színe java ponty, külömböző tokhalak, amúr, illetve a kiváló vízminőségnek köszönhetően, ivadék ponty.
2. Minden tóra be kell jelentkezni!
Messenger: Bonnya Tavak Péter.
Kérjük, ne telefonhívással akarjanak foglalni, azt kizárólag írásban fogadunk el, illetve ne hívással érdeklődjenek, minden érdemi információ le van írva!

3. Kapunyitás: 7:00-kor. A kaput reggel 9 óráig tartjuk nyitva, később érkező napijegyes horgászatra nincs lehetőség. Hozzátartozók, ismerősök későbbi érkezésére nincs lehetőség! (Szállóvendég esetében külön egyeztetés szerint.)

4. Érkezés után a horgászházban (büfében) kell bejelentkezni, jegyet vásárolni.
5. Autóval be lehet állni a horgászhely közelébe, ahol kipakolás után gépkocsikkal a két kijelölt parkolóba kötelező kiállni. Nem kezdhető meg a horgászat, amíg a gépkocsi nincs a parkolóban. Nem áll módunkban kivételt tenni senkivel, sem időjárási viszontagságok, sem kényelmi szempontok miatt. (Szállóvendég parkolhat a szálláshelyek melletti parkolókban.)
6. Horgászat közben kiemelten kell ügyelni a halak épségére, az ápolt környezet megtartására, a tavakon elvárt viselkedési morálra!
Kulturáltan viselkedni tudó, gyakorlott horgászok számára vagyunk nyitva, nem amatőröknek! A megfelelő felszerelés elvárása abban mutatkozik meg, hogy minden halfajtát csak az arra gyártott bottal, készséggel engedélyezünk horgászni. A békéshalas készség minden esetben "elhagyós" kell legyen, ezenkívül nincs különösebb megkötés, a többi már a bánásmóson múlik. Minden halfajra kizárólag szakáll nélküli, illetve mikroszakállas horoggal lehetséges horgászni!
Etetőanyagok és csalik terén nincs semmilyen kikötés, kivéve a rohasztott anyagok, (erjesztett engedélyezett) amik bejuttatása a vizekbe azonnali kizárást eredményez!
Aki tavainkon nem megfelelően bánik a halakkal, (durva módon ránt be, elejti a halat, nem megfelelő szerelékkel horgászik) aki károsítja a környezetet, (szemetel, bontogatja a parton levő kövezést) aki viselkedésével másokat zavar (hangoskodás, alkohol túlzott fogyasztása, egymás iránti tiszteletlenség) az a személy örökre tiltva lesz a Bonnyai Tavak területéről!
7. Horgászat befejeztével, a gépkocsikkal csak abban az esetben lehet beállni, ha már a szerelék össze van pakolva. Tilos horgászatot folytatni, amikor az autóval a horgászhelyen tartózkodnak!
8. Kijelentkezés szintén a horgászháznál, vagy személyesen a tavak körül történik. A kapu zárva van, így kötelező jelezni a távozási szándékot! A nyitvatartási időt kérjük tiszteletben tartani, nem megvárni a felszólítást a távozásra! Éjszakai horgászat nincs, szállóvendégek részére van lehetőség hosszabb idejű pecára, főszezonban, plusz díj ellenében!
9. A farm és a tavak területén történő esetleges balesetekért, sérülésekért semmilyen felelősséget nem vállalunk, mindenki a maga felelősségére tartózkodik nálunk!
Horgásztársi üdvözlettel: Udvaros Péter